ua en ru

Наступного тижня Україну відвідає єврокомісар Стиліанідес

Наступного тижня Україну відвідає єврокомісар Стиліанідес Фото: Христос Стиліанідес приїде в Україну 20-21 лютого

Зокрема, Христос Стиліанідес відвідає гуманітарні проекти, які фінансуються ЄС на сході України

Європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідес відвідає Україну наступного тижня, 20-21 лютого. Про це повідомили в представництві Європейського Союзу в Україні.

"Під час свого візиту відвідає єврокомісар гуманітарні проекти, які фінансуються ЄС на сході України, зустрінеться з працівниками гуманітарної сфери, і з тими, кому проекти ЄС допомагають", - йдеться в повідомленні.

Також Стиліанідес планує зустрітися з представниками місцевої влади на сході України, зокрема, з головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським.

"Візит комісара пов'язаний з посиленням бойових дій на сході країни, через які страждають десятки тисяч людей, особливо тих, хто проживає уздовж контактної лінії", - пояснили в прес-службі.

Вже 21 лютого Стиліанідес планує зустрітися з представниками української влади.

"Обговорення буде концентруватися на поточній ситуації на сході України і яким чином ЄС може відповісти на потреби постраждалого населення", - наголошується в повідомленні.

Це четвертий візит єврокомісара в Україну з війни на Донбасі. В цілому, з 2014 року Європейська комісія виділила понад 70 млн. євро на гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що ЄС виділив додаткові 4 млн євро гуманітарної допомоги для Донбасу.