ua en ru

У наступному році планується провести реконструкцію дніпровської набережної біля МВЦ, - Кличко

У наступному році планується провести реконструкцію дніпровської набережної біля МВЦ, - Кличко Фото: Віталій Кличко

У зонах відпочинку біля Дніпра буде встановлено додаткове освітлення

Наступного року історичні будівлі міста і мости підсвітять, а також буде облаштована набережна біля Міжнародного виставкового центру і почнеться реконструкція Київського зоопарку. Про це в ефірі Радіо "Київ" заявив мер столиці Віталій Кличко.

"Я був у багатьох містах світу, і хочу в Києві запровадити таку традицію – ввечері підсвічувати ключові історичні будівлі міста і мости. Ми вже виділили кошти на цей проект, і, впевнений, це додасть незабутнього шарму нашому місту", – зазначив мер Києва.

Також Віталій Кличко розповів, що в зонах відпочинку біля Дніпра буде встановлено додаткове освітлення, а добре відомі всім киянам і гостям столиці місця відпочинку зміняться до невпізнання.

"Можливо це сподобається не всім, але ми продовжимо прибирати незаконно розміщені торгові кіоски і облаштовувати відкриті простори на місцях, де знаходились Мафи на зелених зонах, тротуарах. Я неодноразово говорив і ще раз повторюю: Київ містом парків і скверів, а не Мафів", – підкреслив міський голова.

Він додав, що міська влада зараз проводить переговори з інвесторами щодо облаштування столичного Гідропарку.

"Гідропарк – унікальна рекреаційна зона, яка, на жаль, перетворилася в територію "наливайок". Ми обов'язково це змінимо, і побудуємо в Гідропарку український аналог Діснейленду, який стане чудовим місцем відпочинку і для дітей, і для дорослих", – зазначив Віталій Кличко.

До того ж, за словами міського голови, до "Євробачення", яке відбудеться в Києві в травні, буде облаштовано сучасна набережна біля Міжнародного виставкового центру біля метро "Лівобережна".

"у наступному році ми почнемо реконструкцію столичного зоопарку, адже зараз там використовується лише третина території, все інше поки знаходиться в занедбаному стані. Впевнений, що нам вдасться зробити Київський зоопарк сучасним звіринцем європейського рівня", – наголосив Віталій Кличко.