ua en ru

Наступне засідання штабу по будівництву заводу ядерного палива буде 26 лютого, - Ставицький

Наступне засідання штабу по будівництву заводу ядерного палива буде 26 лютого 2014 р.

Наступне засідання штабу по будівництву заводу ядерного палива буде 26 лютого 2014 р. Про це сьогодні повідомив в. о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-України.

"Проект затверджено. Ситуація наступна: 26 лютого буде в м. Кіровоград проведено черговий штаб з питання будівництва заводу ядерного палива, де будуть присутні, а також наші колеги на рівні керівництва "Росатому" і компанії "ТВЭЛ" - сказав Ставицький.

Він наголосив на тому, що питання фінансування будівництва заводу зараз не стоїть.

"Що стосується допемісії щодо будівництва заводу ядерного палива, хочу наголосити на тому, що в нас питання з фінансуванням даного проекту вирішено з нашими партнерами. Це будуть кошти як власні, так і інвестиційні. Тому зараз питання щодо фінансування не стоїть. Ми це питання зняли з нашими партнерами", - додав Ставицький.

"Можу сказати, що Міністерство екології вже розпочало процедуру по Конвенції Еспо для того, щоб узгодити з зацікавленими сторонами міжнародні зобов'язання, щоб до нас не було претензій світового співтовариства", - сказав в.о. міністра екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.