ua en ru

Наступне засідання у справі Кернеса відбудеться 16 листопада

Наступне засідання у справі Кернеса відбудеться 16 листопада Фото: Геннадій Кернес

Засідання заплановане на 11:00

Чергове судове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса відбудеться у Київському районному суді Полтави 16 листопада 2015 р. Про це повідомляє "Городской Дозор".

"Спочатку ми будемо слухати потерпілих, потім свідків. У нас є клопотання і не одне. Процес повинен бути об'єктивним і всебічним, вивчені всі матеріали, щоб робити висновки. Звинувачувати можна у всьому що завгодно. Головне, щоб були докази. Позиція нашого захисту така, що Арсен Аваков має прийти на суд і дати пояснення. Якщо суд вважатиме за необхідне, - це відбудеться", - сказав Кернес журналістам на початку засідання.

На сьогоднішньому засіданні суду проходив допит потерпілих, зокрема Олександра Кутяніна.

"На думку адвокатів, прокурор навмисно затягує допит, щоб у захисту сьогодні не було можливості поставити запитання потерпілому. Суддя Антонов запевнив, що всі все встигнуть", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, адвокати Кутяніна попросили зробити перерву, оскільки його допитували близько двох годин. З тим, що права потерпілого порушуються згоден і захист Кернеса.

"Однак, так як у Кернеса п`ять адвокатів, то вони побоюються, що не встигнуть поставити питання. Тому просять відкласти засідання. Суддя Антонов оголосив перерву. Наступне засідання відбудеться о 11.00 16 листопада", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, на наступному засіданні захисники обвинувачених, самі обвинувачені, а потім захист потерпілих зададуть питання потерпілому Олександру Кутяніну. Так як сьогодні це встиг зробити лише держобвинувач.

Нагадаємо, Кернес і два його охоронця звинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивства.