ua en ru

Зустріч у "нормандському форматі" на рівні голів МЗС відбудеться наступного тижня

Зустріч у "нормандському форматі" на рівні голів МЗС відбудеться наступного тижня Фото: переговори Петра Порошенка та Ангели Меркель у Берліні

Зустріч заплановано провести у Парижі

В ході зустрічі президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні (Німеччина) сторони домовились, що наступна зустріч у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у Парижі (Франція) наступного тижня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Так, повідомляється, що Порошенко та Меркель також скоординували дії щодо надання українцям безвізового режиму.

"Федеральний канцлер підтримала президента України щодо необхідності невідкладного ухвалення українським парламентом решти безвізових законів", - йдеться у повідомленні.

Окрім того зазначається, що в ході зустрічі Порошенко наголосив на необхідності повного припинення вогню, відновлення українського контролю за кордоном, виведення російських військ та звільнення усіх заручників.

Повідомляється, що у переговорах також взяв участь спеціальний посланець президента Франції Жак Одібер.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сьогодні, 1 лютого, проводить зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

В ході зустрічі Ангела Меркель заявила, що Європейський союз (ЄС) продовжить санкції проти Росії, оскільки мінські угоди не були повністю імплементовані.

Окрім того, Меркель зазначила, що Європейський союз продовжить фінансову підтримку України у цьому році.