ua en ru

Слід забезпечити ефективне виконання міжнародних санкцій щодо Криму, - Волкер

Слід забезпечити ефективне виконання міжнародних санкцій щодо Криму, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Спецпредставник США розповів про кроки з кримського питання на міжнародній арені

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив про важливість забезпечення ефективної імплементації міжнародних санкцій проти компаній, що ведуть бізнес у Криму. Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Наприклад, якщо російська компанія веде бізнес у Криму, як слід діяти відносно неї, якщо вона також спробує просувати свою діяльність на решті території Європи? Санкції повинні бути застосовані щодо компанії, яка так поводиться", - зазначив Волкер.

Він також розповів, що на міжнародному рівні, в тому числі й в Євросоюзі, зроблено певні зусилля для підтримки міжнародного формату обговорення ситуації в Криму.

"Я вважаю, що дуже важливо не забувати про це. І ми постійно публічно порушуємо цю важливу проблему. Так, вже були зроблені певні зусилля, включаючи деякі ініціативи з боку членів ЄС згуртувати країни задля обговорення ситуації у Криму", - розповів Волкер.

Він додав, що якраз цього тижня брав участь у такій зустрічі і "цей процес триватиме".

"Це є важливе, принципове питання, яке пов'язане з безпекою кожної європейської країни - адже треба бути упевненим у безпеці власних кордонів", - сказав Волкер.

Нагадаємо, Курт Волкер вважає, що Росія хотіла б бачити в Україні проросійський уряд і повернути свій вплив на ситуацію в країні, однак, напавши на Україну і анексувавши Крим, досягла зворотного результату.