ua en ru

У слідства є відеодокази контактування Рубана з Захарченко, - Луценко

У слідства є відеодокази контактування Рубана з Захарченко, - Луценко Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

В профільному інституті СБУ проводиться екпертиза відео та аудіозаписів

У слідчих є аудіо- та відеодокази щодо контактування ватажка "ДНР" Олександра Захарченка та керівника центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, підозрюваного у підготовці теракту. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

Так, за словами Луценка, наразі в профільному інституті СБУ проводиться екпертиза відео та аудіозаписів.

"Думаю, що на цьому тижні вона (експертиза, - ред.) буде завершена. У нас є докази викладені в аудіо, що він контактував з Захарченко і планував терористичний акт", - додав він.

Луценко заявив, що всі докази щодо справи Рубана будуть оприлюднені після завершення слідства.

"Коли слідство буде вважати за можливо, докази будуть оприлюднені. Наприклад, у нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає нашу КПВВ, заїжджає на територію "ДНР", потім автоматники Захарченка сідають за руль і в трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі, всі бачили його затримання", - зазначив Луценко.

За словами Луценка, у слідства є серйозні докази у підтвердження того, що готувався теракт.

"Те, що я знаю з матеріалів слідства - трупів могло бути сотні. Я знайомий з матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ підтверджена. В нас є дуже серйозні докази, що йшлося про підготовку реального теракту, в тому числі - з мінометами, автоматами та гранатами", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повістки про допит народного депутата Надії Савченко в СБУ передали в апарат Верховної Ради. Служба безпеки України (СБУ) направила депутату Надії Савченко виклик на допит у справі голови центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.