ua en ru

В СБУ заявили, що повістки на допит Савченко передані в апарат Верховної Ради

В СБУ заявили, що повістки на допит Савченко передані в апарат Верховної Ради Фото: СБУ

Савченко викликали на допит 13 і 15 березня

Повістки про допит народного депутата Надії Савченко в СБУ передали в апарат Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України в Facebook.

"12 березня 2018 року в Аппарат Верховної Ради України передано лист та відправлено повістки на виклик на 11.00 13 березня 11.00 15 березня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо обґрунтування підозри Володимиру Рубану у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 год. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за обґрунтуванню підозрою Володимирові Рубану...

Опубліковано Служба безпеки України 12 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) направила депутату Надії Савченко виклик на допит у справі голови центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Допит запланований на вівторок, 13 березня. Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Савченко вночі 12 березня покинула Україну. У прес-службі депутата згодом повідомили, що Надія Савченко не отримала запрошення на допит в СБУ, оскільки "перебуває з робочим візитом в ПАРЄ".

Проте пізніше стало відомо, що Савченко немає серед запрошених на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яке відбудеться у вівторок, 13 березня. На моніторинговий комітет ПАРЄ запрошені лише Ахтем Чийгоз і Олександра Романцова на обговорення теми захисту кримських татар.