ua en ru

Слідство перевіряє 5 версій викрадення Дмитра Булатова

Слідчо-оперативна група перевіряє п'ять версій викрадення колишнього активіста Автомайдана, а тепер міністра молоді та спорту Дмитра Булатова.

Слідчо-оперативна група перевіряє п'ять версій викрадення колишнього активіста Автомайдана, а тепер міністра молоді та спорту Дмитра Булатова (на фото). Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Слідчо-оперативна група, створена з досвідчених працівників центрального апарату Міністерства та ГУМВС України в Київській області, працює під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України. Слідчі перевіряють п'ять версій скоєння злочину", - сказано в повідомленні.

За повідомленням МВС, найбільш ймовірними з них є версії про викрадення Булатова з метою залякування в зв'язку з його суспільно-політичною діяльністю, а також викрадення з метою вимагання викупу у керівників Евромайдана за повернення одного з його активістів.

Слідчими допитані свідки з числа близького оточення потерпілого, вивчена кореспонденція з цього питання, адресована колишньому Генеральному прокурору України Віктору Пшонці.

До матеріалів справи долучені результати судово-медичної експертизи, проведеної Міністерством юстиції Литви в лютому 2014 р. у Вільнюсі, у якій зафіксовано перелік тілесних ушкоджень, заподіяних Булатову.

З метою отримання висновків щодо тих питань, які вимагають спеціальних знань, слідчими у кримінальному провадженні призначено проведення молекулярно-генетичних, судово-психологічних і ряду інших експертиз. Правоохоронці також відпрацьовують місця викрадення і виявлення потерпілого з метою отримання та перевірки будь-якої інформації, яка сприятиме встановленню осіб злочинців.

Прес-служба МВС повідомляє, що розслідування кримінального провадження триває.

Нагадаємо, лідер Автомайдану Дмитро Булатов був викрадений 22 січня 2014 р.