ua en ru

Слідство по MH17 є кроком до притягнення винних до суду, - Держдеп США

Слідство по MH17 є кроком до притягнення винних до суду, - Держдеп США Фото: офіційний представник Держдепу США Джон Кірбі

США закликає інші країни, які можуть надати допомогу, забезпечити повне співробітництво

Слідство по MH17 є кроком до залучення винних до суду. Про це заявив офіційний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі.

"Хоча ніщо не зможе пом'якшити печаль тих, хто втратив своїх близьких у той трагічний день, це оприлюднення інформації є ще одним кроком до встановлення правосуддя стосовно осіб, відповідальних за скоєння цього жахливого нападу", - йдеться в заяві Кірбі.

"Проміжні висновки Групи (Міжнародної спільної групи з розслідування аварії Boeing MH17, - ред.) підтверджують заяву, зроблену Державним Секретарем Керрі в наступні дні після трагедії, МН17 був збитий ракетою класу " земля-повітря зенітно-ракетного комплексу "Бук", запущеної з території в східній Україні, яка була підконтрольна проросійських бойовиків", зазначив Кірбі.

Він підкреслив, що міжнародні слідчі довели причетність РФ до катастрофи. У звіті Спільної слідчої групи сказано, що "Бук" був привезений з території Росії на непідконтрольну українському уряду територію, після збиття літака його знову вивезли в Росію.

В Держдепі США заявили, що слідство у МН17 триває, і закликали інші країни, які можуть надати допомогу, забезпечити повне співробітництво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія закликала Росію конструктивно поставитися до результатів розслідування катастрофи МН17.