ua en ru

Слідство по катастрофі МН17 може тривати роками, - експерт

Слідство по катастрофі МН17 може тривати роками, - експерт Фото: Богдан Яременко

У встановленні осіб винуватців трагедії у суді залишається все менше сумнівів

Слідство по катастрофі МН17 на Донбасі може тривати роками. Про це в коментарі РБК-Україна заявив український дипломат Богдан Яременко, зауваживши, що слідство по MH17 дуже близько підійшло до встановлення замовників і виконавців злочину.

"У Росії і на території України, у так званих ЛНР і ДНР, очевидно, є люди, яким є за що переживати. Судячи з усього, слідство підійшло дуже близько до встановлення реальних осіб виконавців і організаторів - хто давав команди на перевезення "Буку", хто займався його транспортуванням, розміщенням, вивезенням, тобто приховуванням слідів злочину. Цим людям варто остерігатися - слідство дуже близько підійшло до встановлення цих осіб", - заявив Яременко.

За його словами, інформація про те, що "Бук" був завезений і вивезений з окупованої території, до певної міри знімає з України відповідальність за незакриття повітряного простору, чим їй раніше дорікали.

"Слідство вже має величезну кількість матеріалів і воно перебуває на достатньо просунутому етапі, але остаточно усіх відповідей немає, або відповіді на деякі питання не називаються, очевидно, в інтересах суду і продовження слідства", - сказав він, зазначивши, що скурпульозність слідства та наявність великої кількості даних свідчить про те, що суд над винуватцями трагедії все ж відбудеться.

"Інша справа, чи це буде суд в Голандії, чи Україні, але я думаю, що винуватці будуть судом встановлені, у цьому тепер залишається все менше сумнівів", - додав Яременко, не виключивши, що слідство все ж може тривати роками.

Нагадаємо, раніше міжнародна слідча група повідомила, що малайзійський Boeing МН17 був збитий з пускової установки "Бук", яка була доставлена в Україну з Російської Федерації.