ua en ru

Слідство допитало понад 40 свідків у рамках розслідування катастрофи Су-27

Слідство допитало понад 40 свідків у рамках розслідування катастрофи Су-27 Фото: винищувач Су-27УБ (flickr.com Rob Schleiffert)

16 жовтня постановою головного військового прокурора була створена група військових прокурорів з Центрального та Західного регіонів

В рамках розслідування краху винищувача Су-27УБ у Вінницькій області військові прокурори допитали понад 40 свідків. Про це повідомив представник військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов, передає РБК-Україна з посиланням на "Громадське".

За його словами, 16 жовтня постановою головного військового прокурора Анатолія Матіоса для розслідування катастрофи Су-27УБ була створена група військових прокурорів з Центрального та Західного регіонів. Зараз вони працюють на місці падіння літака.

"Одночасно проводять допити в місті Миргород Полтавської області та у Старокостянтинові Хмельницької області, у штабі Повітряних сил Збройних сил України у місті Вінниця та у відповідних органах військового управління у Луцьку і Києві. В даний час вже опитано понад 40 свідків", - розповів Кисельов.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що причини авіакатастрофи винищувача СУ-27.

Також сьогодні Полторак повідомляв, що пошуковий загін знайшов бортовий самописець літака Су-27, який 16 жовтня розбився у Вінницькій області.

Як відомо, у вівторок, 16 жовтня, Військова прокуратура Центрального регіону України почала розслідування аварії винищувача Су-27УБ, що виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018". Під час катастрофи Су-27 загинув заступник командира повітряного командування "Схід" Іван Петренко. Він брав участь у бойових діях на Донбасі, останній рік служив в Дніпрі. ВПС США підтвердили, другим учасником аварії Су-27 є американський військовий.