ua en ru

Слідство щодо пожежі на нафтобазі "БРСМ" закінчено

Слідство щодо пожежі на нафтобазі "БРСМ" закінчено Фото: "БРСМ-Нафта"

Оголошено про підозру директору нафтобази і трьом іншим особам

Головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування стосовно керівників і працівників нафтобази "БРСМ-Нафта", розташованої у Київської області. Про це повідомляє прес-служба ГНПУ.

Повідомляється, що за результатами розслідування підозрюють директора підприємства, яке є власником нафтобази, і трьох посадових осіб інших підприємств-орендарів.


Як наголошується, дії посадових осіб нафтобази були кваліфіковані слідчими за частинами 1 і 4 статті 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість).

Також їм інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ч. 2 ст. 273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), ч. 2 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Після завершення підозрюваними ознайомлення з матеріалами виробництва обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде направлено в суд.

Раніше, 8 червня, у Васильківському районі Київської обл. на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв, що власники "БРСМ-Нафти" могли самі підпалити нафтобазу для приховання порушень.