ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти ЗСУ через ситуацію в Авдіївці

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти ЗСУ через ситуацію в Авдіївці Фото: слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти української сторони

Слідчий комітет вважає, що Україна порушує мінські угоди

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти української сторони, звинувачуючи Збройні сили України в прицільному артилерійському обстрілі з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в Донецьку та Макіївці, тимчасово окупованих російськими бойовиками. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

Зазначено, що ГСУ СК Росії порушило кримінальну справу за ч. 1 ст. 356 КК РФ, а саме "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

На думку російської сторони, київська влада проявляє агресію і порушує ряд міжнародних конвенцій, в тому числі мінські угоди.

Відзначимо, що ситуація в Авдіївці загострилася в неділю вранці. Місто в черговий раз стало ціллю обстрілів російських бойовиків. Однак, на цей раз з боку терористів було кілька спроб штурму позицій українських військових і самого міста. Сили АТО успішно відбили атаки бойовиків, але в результаті обстрілу була пошкоджена лінія електропередач, що практично зупинило роботу Коксохімічного заводу і Донецької фільтрувальної станції. Жителі Авдіївки та Ясинуватої залишилися без тепла, електрики та води.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в Євросоюзі ситуацію в Авдіївці назвали кричущим порушенням мінських угод і закликали припинити бойові дії.