ua en ru

Слідчий комітет РФ провів обшуки в приміщеннях сина глави Придністров'я

Слідчий комітет Росії повідомив, що в середу були проведені обшуки в приміщенні юридичних осіб, засновником і керівником якого є син голови Придністров'я Олег Смирнов.
У повідомленні СК також говориться, що розслідування кримінальної справи відносно заступника голови Придністровського республіканського банку Олега Брізіцкого, колишнього банкіра Олега Смирнова, підозрюваних у розкрадання гуманітарної допомоги, виділеної Росією Придністров'ю, триває.
"В ході проведених слідчих дій встановлено, що Олегом Смирновим для прикриття своєї фінансової діяльності на території Російської Федерації використовувалися приміщення, оформлені як представництво Придністровської Молдавської Республіки, розташовані у Вірменському провулку в Москві", - йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії.
Слідство вважає, що Олег Смирнов і Олег Брізіцкій, глава Придністровського республіканського банку, в змові з іншими підозрюваними могли привласнити і розтратити 160 млн рублів, які Росія виділила невизнаній республіці для виплат надбавок пенсіонерам та підтримки сільського господарства.
Двома днями раніше офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що підслідні Брізіцкій і Смирнов можуть бути примусово доставлені на допит у відомство, так як за викликом до слідчого вони не з'явилися.