ua en ru

Слідчі заявляють, що Boeing був збитий ракетою з території бойовиків

Слідчі заявляють, що Boeing-777 був збитий ракетою "земля-повітря" в районі, контрольованому бойовиками.

Слідчі заявляють, що Boeing-777 був збитий ракетою "земля-повітря" в районі, контрольованому бойовиками. Про це заявив прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Австралії Тоні Эбботтом в рамках свого першого офіційного візиту до Малайзії, передає The Wall Street Journal.

Так, він заявив, що зараз потрібно зібрати речові докази, які можна буде притягнути до суду.

Разак зазначив, що слідчим знадобиться мінімум кілька тижнів для пошуку останків на місці краху лайнера перед тим, як справу передадуть у суд.

У вівторок, 9 вересня в Раді безпеки Нідерландів заплановано оприлюднення попереднього доповіді за фактом розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера. Очікується, що Рада опублікує остаточний звіт протягом року після аварії.

Як раніше повідомлялося, співробітники малайзійської поліції в понеділок вирушать в Україну для продовження пошуку тіл загиблих в аварії авіалайнера Boeing-777 компанії "Малайзійські авіалінії".

Нагадаємо, Boeing-777 розбився в Донецькій області 17 липня 2014 р. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Серед жертв 43 громадянина Малайзії та 195 громадянина Нідерландів.

Основна попередня версія аварії літака - попадання в нього ракети.