ua en ru

Слідчі ГПУ незабаром отримають більше повноважень у боротьбі з корупцією

Слідчі ГПУ незабаром отримають більше повноважень у боротьбі з корупцією Фото: Віталій Повх

В Україні будуть можливі гучні антикорупційні справи

Нові повноваження групи слідчих під головуванням заступника генерального прокурора Віталія Каська дозволять найближчим часом отримати більше можливостей у боротьбі з корупцією. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова консультаційної ради Генпрокуратури Віталій Повх.

"Так, дійсно, коли вступить в дію повноцінно Антикорупційне бюро та Національна агенція (з питань запобігання корупції, - ред.), і коли буде антикорупційний прокурор, то нові повноваження, які має заступник генпрокурора Касько, дадуть йому більше можливостей у боротьбі з корупцією, все це буде працювати в цивільному секторі", - зазначив Повх.

За його словами, в такому випадку можливі гучні справи. Втім, боротьба з корупцією, на думку Повха, не буде системною, якщо не будуть змінені підходи в цілому.

"На жаль, повноваження обмежені, поки не запрацює нова редакція Конституції. Я думаю, що будуть гучні справи, але це не буде мати системний характер, оскільки корупція проїла все ланки нашого життя. Нам потрібні саме зміни системи, а не тільки покарання", - зазначив голова консультаційної ради ГПУ.

Нагадаємо, в ГПУ за слідство по всіх напрямках буде відповідати один заступник генпрокурора.