ua en ru

У ГПУ за слідство по всіх напрямках відповідатиме один заступник генпрокурора, - Касько

У ГПУ за слідство по всіх напрямках відповідатиме один заступник генпрокурора, - Касько Фото: Віталій Касько

За цей напрямок нібито йде боротьба між Столярчуком і Сакварелідзе

У Генеральній прокуратурі України за слідство, як передбачається, в усіх напрямках буде відповідати один заступник генпрокурора. Про це заступник генпрокурора Віталій Касько заявив РБК-Україна в матеріалі "Боротьба в ГПУ: заступники генпрокурора борються за контроль над слідством".

"За моєю інформацією, зараз у планах, щоб це був Столярчук (Юрій, заступник генпрокурора, - ред.). Це питання має вирішитися найближчими днями", - додав Касько.

За його словами, в такому випадку справа стосовно першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступник прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах може відійти саме Столярчуку, що підвищує ризик того, що справа буде розвалена. Зі слів Каська, ГПУ зберігає за собою функції слідства до створення Національного бюро розслідувань.

"Володимир Гузир (перший заступник генпрокурора, - ред.) і Юрій Столярчук воліють відмовчуватися, а цього тижея Гузир зовсім пішов у відпустку", - йдеться в матеріалі.

При цьому співробітник ГПУ на правах анонімності сказав РБК-Україна, що контроль над слідством хоче отримати Давид Сакварелідзе. "Він і до прийняття закону (про прокуратуру, - ред.) хотів отримати собі все слідство. По суті, зараз йде боротьба за ці повноваження між ним і Столярчуком, який близький до Гузиря", - сказав співробітник Генпрокуратури.

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Віктор Шокін звільнив прокурорів-корупціонерів Шапакіна і Корнійця.