ua en ru

Слідком РФ визнав присутність "співвітчизників" на окупованому Донбасі

Слідком РФ визнав присутність "співвітчизників" на окупованому Донбасі Фото: Олександр Бастрикін (Слідчий комітет Росії)

Вони нібито гинуть від рук "націоналістів"

Слідчий комітет Росії визнав присутність "співвітчизників" на окупованому Донбасі. Про це свідчить повідомлення на сайті відомства про зустріч голови СКР Олександра Бастрикіна зі студентами.

"Олександр Іванович (Бастрикін - ред.) пояснив, що Слідчим комітетом ведеться кримінальне переслідування військових злочинців і націоналістів, від рук яких гине мирне населення південного сходу України і наші співвітчизники", - йдеться у новині.

Під "військовими злочинцями" і "націоналістами" Бастрикін мав на увазі українських військових і чиновників, проти яких СКР порушив кримінальні справи.

Нагадаємо, 25 листопада СКР повідомив про те, що від 2014 року відомство порушило 196 кримінальних справ стосовно українських військових, а також високопосадовців Міноборони України. Бастрикін зазначив, що у їхньому числі міністр оборони України Полторак, його заступники, начальник генштабу Муженко та його заступники.

За його словами, посадовці віддавали накази про проведення прицільних артилерійських обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури і населених пунктів так званих Донецької і Луганської народних республік.

Раніше у березні СКР повідомляв про наявність 104 справ проти українських посадових осіб.