ua en ru

Слідчий комітет РФ заявив про встановлення військового ЗСУ, причетного до "обстрілу" Донбасу з "Точки-У"

Слідчий комітет РФ заявив про встановлення військового ЗСУ, причетного до "обстрілу" Донбасу з "Точки-У" Фото: Слідчий комітет Росії

Слідчий комітет РФ порушив чергову справу проти ЗСУ "за фактом обстрілу житлових будинків в місті Донецьку"

У Слідчому комітеті Російської Федерації заявили про встановлення особи військовослужбовця Збройних сил України (ЗСУ), причетного до "обстрілу" окупованого Донбасу з тактичних ракетних комплексів "Точка-У". Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського відомства.

Як повідомляється, у російського слідства нібито є докази застосування ЗСУ проти цивільного населення тактичних ракетних комплексів "Точка-У" в 2014-2015 роках. Зокрема, зазначається, що з "Точки-У" нібито був обстріляний населений пункт Ровеньки в 2014 році.

"Слідчому комітету вдалося встановити, що до скоєння вказаного злочину причетний командир 19 окремої ракетної бригади ЗСУ полковник Федір Ярошевич. Саме він, як вважає слідство, 22 серпня 2014 року віддав наказ про нанесення удару тактичними ракетами по населеному пункту Ровеньки, в результаті якого загинуло троє людей, в тому числі дитина 2008 року народження", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в російському відомстві зазначили, що такі злочини не мають терміну давності, і "рано чи пізно зібрані докази стануть предметом розгляду судів".

Також повідомляється, про порушення чергової кримінальної справи проти ЗСУ "за фактом обстрілу житлових будинків в місті Донецьку".

"Сьогодні порушено кримінальну справу за ч. 1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) за фактами численних обстрілів житлових будинків в місті Донецьку в період з 27 лютого по 2 березня поточного року. В результаті цих злочинів були поранені дві цивільні особи і пошкоджено понад 10 житлових об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет РФ заявив про наявність доказів застосування ЗСУ зброї масового ураження проти жителів окупованого Луганська.