ua en ru

У Росії завели чергові справи на українських військових

У Росії завели чергові справи на українських військових Фото: Слідчий комітет Російської Федерації

Українських військових підозрюють в нібито застосуванні заборонених методів ведення війни

Слідчий комітет Російської Федерації завів кримінальні справи ще на чотирьох українських військових нібито за застосування "заборонених засобів і методів ведення війни" у зв'язку з подіями на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету росії РФ.

Зокрема, за підозрою російської сторони у застосуванні "заборонених засобів і методів ведення війни" відкрили справи проти командира 72-ї омбр ЗСУ полковника Андрія Соколова, командира 93-ї омбр ЗСУ полковника Владислава Клочкова, командира 30-ї омбр ЗСУ полковника Віталія Якубова та командира 1-го батальйону 14-ї омбр ВСУ підполковника Михайла Прокопіва.

За версією російського слідства, Соколов, Клочків та інші військові їхніх підрозділів 15 і 16 березня 2016 року нібито вчинили артилерійський обстріл Ясинуватої і Старомихайлівки Донецької області, ніж пошкодили лінії електропередач і приватні будинки. Якубова підозрюють у причетності до обстрілу Микитівського району Горлівки, Прокопіва - до обстрілу Петровського та Київського районів Донецька, в результаті чого загинув мирний житель

Також повідомляється, що в Росії порушили справу за фактом обстрілу з важкої артилерії житлових будинків у Макіївці Донецької області, в результаті якого загинули два мирних жителя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Cлідчий комітет РФ заявив про затримання в Москві українців, підозрюваних у торгівлі людьми.