ua en ru

Слідчий комітет РФ заочно звинуватив 6 українців у нападах на російське посольство в Києві

Слідчий комітет РФ заочно звинуватив 6 українців у нападах на російське посольство в Києві Фото: Слідчий Комітет Росії

Звинувачення пред'явлене також і колишньому нардепу України Миколі Рудьковському

Слідчий комітет Росії заочно пред'явив обвинувачення шести громадянам України у справі про напад на посольство РФ у Києві у 2014 і 2016 роках. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Звинувачення пред'явлені активіста об'єднання «Свобода» Володимиру Назаренкам, Володимиру Романцову і колишньому депутату Верховної Ради України Миколі Рудьковському.

"14 червня 2014 року, обвинувачені, діючи в групі з іншими особами брали участь у псуванні майна посольства Росії, в тому числі з використанням підручних засобів закидали фасад будівлі. Крім цього, Назаренко безпосередньо брав участі у зриві з флагштока Державного прапора Російської Федерації і нарузі над ним. Шкоду, заподіяну посольству, склав понад 14 млн рублів", - йдеться в повідомленні.

Також, в рамках розслідування нападу на посольство, яке відбулося в 2016 році заочно пред'явили обвинувачення колишньому сотнику «жіночої сотні» Майдану Ірми Крат і двох колишніх бійців батальйону «Айдар» Сергія Новікова та Олександра Висоти.

Громадян України звинувачують . 2 ст. 360 КК РФ (напад на установи, які користуються міжнародним захистом, у цілях провокації війни і ускладнення міжнародних відносин).

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося про те, що Росія знову відмовилася видати Україні Олега Сенцова і Олександра Кольченка.