ua en ru

Слідчий комітет РФ взявся за Собчак через фото з бородою, "що ображає почуття віруючих"

Слідчий комітет РФ взявся за Собчак через фото з бородою, "що ображає почуття віруючих" Фото: Ксенія Собчак

Сама Собчак не розуміє, як могла образити почуття віруючих

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) перевірить фото російської опозиційної журналістки Ксенії Собчак в Instagram на "образу почуттів віруючих". Про це у вівторок, 2 червня, юрист, житель Кірова заявив Ярослав Михайлов, передає "Російська служба новин".

За словами політика і матері журналістки Людмили Нарусової, Ксенія Собчак публікацією своєї фотографії в церковних одязі і з бородою не порушила нічого з того, що зазначено в Конституції Російської Федерації.

"У нас є і віруючі, і невіруючі за Конституцією, тому канони церкви не зобов'язані для виконання невіруючими. Почуття віруючих і невіруючих абсолютно однакові перед законом, церковні закони тільки для віруючих", - зазначила Нарусова.

На питання, чи означає це, що Ксенія Собчак відносить себе до невіруючих, Нарусова відповідати відмовилася.

"Я її виховувала добре, правильно", - сказала мати журналістки.

Слідчий комітет РФ взявся за Собчак через фото з бородою, "що ображає почуття віруючих"

Сама журналістка згодом відповіла на всі звинувачення в свою адресу. Вона написала в Twitter, що не розуміє, як могла образити почуття віруючих, тим більше що одяг священнослужителів продаються у магазинах карнавальних костюмів. Собчак підкреслила: не вірити в те, що священики - це ставленики Бога на землі, ще не означає відсутність віри як такої.

Нагадаємо, Ксенія Собчак засуджує дії Президента Росії Володимира Путіна і вважає, що він відчуває себе богом.