ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти екс-нардепа Ірини Фаріон

Слідчий комітет РФ порушив справу проти екс-нардепа Ірини Фаріон Фото: Ірина Фаріон

У Росії Фаріон підозрюють у підбурюванні до скоєння вбивства

Стосовно екс-депутата Верховної Ради України Ірини Фаріон управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ Слідчого комітету Росії, відкрило кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 33, пп. "а,л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (підбурювання до вчинення вбивства), ч. 1 ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності). Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

За версією російського слідства, 15 жовтня 2014 року на мітингу в Києві на той момент депутат Верховної Ради Ірина Фаріон "публічно, в тому числі з використанням засобів масової інформації, виступила з деструктивними і насильницькими закликами до дій, що спонукають знищувати Росію як державу і росіян як групу осіб за національною ознакою".

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Росії винесено постанову про притягнення депутата Держдуми Іллі Пономарьова в якості обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33 і ч. 4 ст. 160 КК РФ (пособництво в розтраті).