ua en ru

Слідком РФ порушив справу за фактом обстрілу з території України митного поста "Новошахтинськ" у Ростовській області

Слідчий комітет Російської Федерації по Південному федеральному округу порушив кримінальну справу стосовно невстановлених осіб за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.30, п.п. "а", "е", "ж", ч.2 ст.105 КК РФ (замах на вбивство двох або більше осіб, вчинене групою осіб загальнонебезпечним способом). Про це повідомили у прес-службі СК РФ.

"За версією слідства, 3 липня 2014 р. військовослужбовці Збройних сил України, члени Національної гвардії України і бойовики "Правого сектора" з території України обстріляли митний пост багатостороннього автомобільного пункту пропуску "Новошахтинськ", розташований у Красносулінском районі Ростовської області, з метою умисного заподіяння смерті особам, які там знаходилися", - йдеться в повідомленні.

У результаті вказаних протиправних дій на території МП БАПП "Новошахтинськ" поблизу боксу поглибленого огляду та автовокзалу виявлено пошкодження асфальтового покриття у вигляді воронки овальної форми. Крім того, виявлені множинні наскрізні і сліпі отвори неправильної форми на будівлях і спорудах митного поста, розліт осколків склав від 30 до 200 метрів. "Все це свідчить про намір тих, хто стріляв, заподіяти смерть громадянам Росії, які перебували на зазначеному посту", - сказано в повідомленні.

Слідком РФ порушив справу за фактом обстрілу з території України митного поста "Новошахтинськ" у Ростовській області

(Фото: прес-служба СК РФ)

Як зазначили в СК РФ, всі люди були вчасно евакуйовані з місця обстрілу до безпечних місць, завдяки цьому численних жертв серед мирного населення вдалося уникнути.

На даний час проводиться комплекс слідчих та оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин події. Розслідування у кримінальній справі триває.

Нагадаємо, за даними Державної прикордонної служби України, російський прикордонний пункт пропуску "Новошахтинськ" (Ростовська область, РФ) був обстріляний сепаратистами, які того ж дня обстріляли український пункт пропуску "Довжанський" (Луганська область).