ua en ru

Слідком РФ порушив ще чотири справи проти українських військових

Слідком РФ порушив ще чотири справи проти українських військових Фото: слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Українських військових звинувачують в РФ в застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації порушило ще чотири кримінальні справи проти військових Збройних сил та Національної гвардії України. Про це повідомляється на сайті російського відомства.

Українських військових звинувачують в РФ в застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни.

"За даними слідства, в період з 15 по 18 вересня 2017 поточного року військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України в порушення Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України та Меморандуму до нього, а також положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни і Додаткового протоколу II до неї, виконуючи завідомо злочинні накази вищестоящих посадових осіб Міністерства оборони України, здійснили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які розташовані в селищі Трудівське та місті Донецьку В результаті цих обстрілів четверо мирних жителів отримали поранення", - заявили в Слідкомі РФ.

Наголошується, що по кримінальній справі слідчий комітет проводить слідчі дії та оперативно-розшукові заходи з метою встановити всі обставини інцидентів і посадових осіб з числа українських військови, причетних до них.

Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації у зв'язку з конфліктом на сході України порушив 20 кримінальних справ стосовно посадових осіб Міністерства оборони України.