ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справи проти 5 росіян, підозрюваних у причетності до "Правого сектору"

Слідчий комітет РФ порушив справи проти 5 росіян, підозрюваних у причетності до "Правого сектору" Фото: слідчий комітет РФ

Росіян підозрюють в екстремізмі

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справи проти 5 росіян, підозрюваних у причетності до діяльності "Правого сектора". Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського відомства.

Як повідомляється, в ході слідчо-оперативних заходів російські правоохоронці отримані дані, що свідчать про причетність низки громадян Росії до діяльності "Правого сектору", який заборонений в РФ.

"На підставі цих даних порушено кримінальні справи стосовно п'ятьох громадян Росії: Ігоря Чудінова, Геннадія Хамраєва, Георгія Стоцького, Романа Стригункова і Олександра Валова. В їхніх діях вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 і 2 ст. 282.2 КК РФ (керівництво діяльністю екстремістської організації й участь в ній)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, всі п'ятеро росіян "підтримують радикальні погляди, а також ідеї фашизму і націоналізму". Вони в різний час відвідували Україну, де начебто вступили в ряди "Правого сектору".

Згідно з інформацією Слідчого комітету РФ, Чудінов є заступником командира одного з бойових структурних підрозділів українського Добровольчого корпусу "Правий сектор", а Хамраєв "брав активну участь в каральних операціях проти мирного населення" ДНР і ЛНР. А Стоцький, Стригунков і Валов начебто брали участь у мітингах, ходах і інших суспільно-масових заходах "Правого сектора".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет РФ заочно пред'явив звинувачення ще двом командирам ВСУ.