ua en ru

Слідком РФ заочно пред'явив звинувачення ще двом командирам ЗСУ

Слідком РФ заочно пред'явив звинувачення ще двом командирам ЗСУ Фото: СК Росії

СК Росії звинуватив ЗСУ в проведенні артилерійських обстрілів мирного населення

Слідчий комітет Росії пред'явив ще двом командирам підрозділів ЗСУ заочні звинувачення в проведенні артилерійських обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури і мирного населення на південному сході України. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

"Так, 26 травня 2015 року військовослужбовцями ЗСУ проведений прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння житлових будинків на вулицях Планерна і Озерянівська міста Горлівки, а також прилеглої до них території, в результаті якого загинули Юрій Тув, дівчинка 2004 року народження, невстановлена ​​жінка, важкі поранення отримали Анна Тув і малолітні діти 2012 і 2015 року народження", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, звинувачення пред'явлені командиру першого артилерійського дивізіону 44 окремої артилерійської бригади ЗСУ підполковнику Віктору Юшко та командиру 46 окремого батальйону спеціального призначення 10 окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ підполковника В'ячеслава Власенко. Також, раніше РФ вже звинуватила полковника Олега Лісового.

Юшко і Власенко заочно пред'явлені звинувачення в скоєнні злочинів передбачених ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Нагадаємо, раніше Слідком РФ вже відкрив справи стосовно шести командирів ВСУ.