ua en ru

Слідчий комітет РФ відкрив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ відкрив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Справи відкриті через "обстріли" Горлівки і Зайцевого

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) відкрив нові справи проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ.

"У зв'язку з черговими фактами обстрілу Головним слідчим управлінням СК Росії порушено ще дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

У Слідчому комітеті заявляють, що представники Збройних сил та Національної гвардії України "продовжують систематично порушувати режим припинення вогню на південному сході країни, скоюючи злочини проти мирних громадян".

Зокрема, за даними російського слідства, 16-18 травня 2018 року українські військові нібито обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури в Горлівці, а 19-29 травня - крім Горлівки "обстрілювали" і Зайцеве, що як заявляють в Слідчому комітеті РФ, призвело до загибелі 4 мирних жителів, ще четверо цивільних осіб були поранені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 19 травня бойовики на Донбасі з мінометів обстріляли житловий сектор Зайцевого Донецької області під окупованою Горлівкою.