ua en ru

Слідчий комітет РФ допитує Гончаренко у справі про заворушення в Одесі 2 травня

Слідчий комітет Російської Федерації допитує українського народного депутата, заступника голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олексія Гончаренка у справі про замах на вбивство і катування громадянина РФ у масових заворушеннях в Одесі 2 травня 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету росії РФ.

"Слідчий Головного слідчого управління СК Росії, який розслідує кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 105, п. "з" ч. 2 ст. 117 КК РФ, про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року, прибув у відділення поліції, де допитується А. Гончаренко за обставинами кримінальної справи", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що причиною початкового затримання Гончаренко стало "непокору законним вимогам співробітників поліції".

Нагадаємо, також сьогодні народний депутат Олег Ляшко заявив, що Верховна Рада України завтра, 2 березня 2015 р., звернеться до Державної Думи Росії і міжнародних організацій щодо ситуації з задержаним.

Глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв висловив вимогу російській владі негайно звільнити Гончаренко.