ua en ru

Глава української делегації в ПАРЄ Ар'єв вимагає негайно звільнити нардепа Гончаренко

Глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв вимагає від російської влади негайного звільнення народного депутата, заступника голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олексія Гончаренка, затриманого сьогодні в Москві на траурному марші. Про це йдеться в повідомленні Ар'єва в Facebook.

"Вимагаю від російської влади негайно звільнити народного депутата, делегат України у ПАРЄ Олексія Гончаренка. Вимагаю від імені всіх своїх колег як глава делегації і як віце-президент ПАРЄ", - сказано в повідомленні.

Ар'єв назвав арешт під час траурного маршу пам'яті вбитого Бориса Нємцова "верхом цинізму і свавілля".

Також він повідомив, що полиція Москви проігнорувала дипломатичний імунітет Олексія Гончаренка і продемонструвала повну неповагу до основних принципів міжнародного права.

"Подібна поведінка російської влади дає додаткові підстави для посилення санкцій проти делегації РФ в ПАРЄ", - також сказано в повідомленні.

Ар'єв також звернувся до Генерального секретаря Ради Європи Турбьорна Янгланда і Президента ПАРЄ Анн Брассер зробити все можливе для звільнення Гончаренко і Савченко.

Нагадаємо, також сьогодні народній депутат Олег Ляшко заявив, що Верховна Рада України завтра, 2 березня 2015 р., звернеться до Державної Думи Росії і міжнародних організацій щодо ситуації з задержаним.