ua en ru

У Донецькій обл. затримано ще одиного бойовика ДНР

У Донецькій обл. затримано ще одиного бойовика ДНР Фото: бойовики на Донбасі

Постановою суду підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою

У Слов'янському районі Донецької області правоохоронці затримали бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

"Бойовик діяв у лавах збройного бандформування за часів окупації Слов'янська у 2014 році. Зловмисник чергував на блокпосту ДНР в м. Миколаївці", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, раніше не судимий 27-річний житель м. Миколаївки з квітня по травень 2014 року чергував на блокпосту ДНР у своєму місті. Зловмисник незаконно здійснював зупинку і огляд транспортних засобів, перевіряв документи у громадян. При цьому мав при собі вогнепальну зброю і вибухові речовини.

Зазначається, що після звільнення регіону від терористів і відновлення мирного життя бойовик не покинув місто і знаходився за місцем мешкання.
"Постановою суду підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Відносно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 "Створення терористичних груп чи терористичних організацій" Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті максимальне передбачене покарання - позбавлення волі на строк до 15 років", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ у Артемівську затримала бойовика ДНР.