ua en ru

У Слов'янську затримали організаторів сепаратистського референдуму

У Слов'янську затримали організаторів сепаратистського референдуму Фото: обом затриманим було по 25 років

Із кінця 2014-го вони збирали і передавали терористам інформацію про підрозділи ЗСУ

У Слов'янську поліція затримала двох 25-річних місцевих жителів, які брали активну участь у формуванні незаконних збройних угруповань. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

Зазначено, що після звільнення Слов'янська зловмисники ретельно приховували свою причетність до бандформувань і продовжували інформувати бойовиків про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних Сил України.

"Фігуранти були затримані за місцем проживання на орендованій квартирі. Слідство встановило, що вони брали активну участь у діяльності незаконних збройних формувань. Є незаперечні докази їхньої безпосередньої участі у проведенні незаконного референдуму в травні 2014 року. Після звільнення Слов'янська від окупації чоловіки залишилися в місті, приховуючи свою причетність до банд", - йдеться в повідомленні.


Крім цього, за даними відомства, з кінця 2014 року вони збирали і передавали терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів ЗСУ, тим самим наражаючи на небезпеку життя військових і мирних жителів рідного міста.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності).

Нагадаємо, жительку Маріуполя засудили на 5 років в'язниці за пособництво бойовикам так званої "ДНР".