ua en ru

У Слов'янську правоохоронці затримали "орденоносця" ДНР

У Слов'янську правоохоронці затримали "орденоносця" ДНР Фото: у Слов'янську правоохоронці затримали "орденоносця" ДНР

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі

У Слов'янську затриманий 39-річний місцевий житель, який брав активну участь у незаконному збройному формуванні. З кінця жовтня поточного року він збирав і передавав терористам інформацію про дислокацію, чисельність та озброєння підрозділів АТО в Слов'янську, повідомляє прес-служба Слов'янського відділення Краматорського відділу ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Як зазначається, у його квартирі було виявлено заховані автомат, гранати і патрони.

"Встановлено, що під час окупації міста чоловік добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань і в період часу з травня по липень 2014 року чергував на блокпосту в районі Краєзнавчого музею. В обов'язки затриманого входило чергувати на блокпосту зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту та громадян, а також виявляти проукраїнськи налаштованих жителів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після звільнення міста від терористів він разом з бойовиками переїхав до Донецька, де продовжив свою діяльність в незаконних бандформуваннях. З липня 2014 по середину жовтня 2015 року працював у так званій "поліції ДНР".
"Наприкінці жовтня бойовик приїхав до Слов'янська з метою збору інформації про кількість і пересування військовослужбовців і техніки Збройних сил України. Отриману інформацію зловмисник передавав терористам за допомогою мобільних телефонів і соціальних мереж в інтернеті", - повідомляють у прес-службі поліції.

"Отримавши постанову суду, співробітники Слов'янського відділення поліції спільно з представниками СБУ провели обшук у квартирі підозрюваного. При огляді домоволодіння правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова, гранату РГД-5, гранату Ф-1, два запали до них і 90 патронів калібру 5,45 мм, а також посвідчення і медаль "За оборону Слов'янська", виданими так званою "Нагородною комісією Новоросії" і карту Слов'янська та Слов'янського району, на яку були нанесені позначки про розстановку сил військовослужбовців ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Учаснику незаконного збройного формування загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще два бойовика ДНР здалися СБУ.