ua en ru

Слов'янська ТЕС не зможе працювати без вугілля з ДНР і ЛНР, - Кіхтенко

Слов'янська ТЕС не зможе працювати без вугілля з ДНР і ЛНР, - Кіхтенко
Якщо Україна не буде закуповувати вугілля в так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", Слов'янська теплоелектростанції зупиниться.

Якщо Україна не буде закуповувати вугілля в так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", Слов'янська теплоелектростанції зупиниться. Про це в ефірі 5 каналу розповів голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко.

"Слов'янська ТЕС, її котли розраховані лише на вугілля однієї марки, марки А, інший вугілля не підходить для цих котлів. Якщо ми не будемо закуповувати такий вугілля (а він видобувається тільки на території, підконтрольній ДНР і ЛНР), значить, ми зупинимо станцію. І не буде ні світла, ні тепла, і буде зруйнована єдина енергетична система . Цього не можна допускати ні в якому разі", - підкреслив губернатор.

Він пояснив, що підприємства, які зареєстровані на підконтрольній української влади території, можуть вести переговори і укладати договори на постачання вугілля для України.

На зауваження журналіста, чи не буде купівля вугілля у бойовиків спонсоруванням тероризму, Кіхтенко відповів, що у бойовиків на Донбасі і так достатньо зброї, яку їм надала Росія.

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що купівля вугілля із зони АТО є фінансуванням тероризму.