ua en ru

СКР пояснив затримання директора Бібліотеки української літератури

СКР пояснив затримання директора Бібліотеки української літератури Фото: Бібліотека української літератури

Шаріну звинувачують в розпалюванні національної ненависті і ворожнечі

Слідчий комітет Російської Федерації (СКР) буде клопотати про арешт директора Державної бюджетної установи культури "Бібліотека української літератури" Наталії Шаріної, яка напередодні була затримана в рамках кримінальної справи про порушення національної ненависті і ворожнечі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії.

Як стверджують у російському відомстві, в 2011-2015 роках Шаріна, яка є посадовою особою, в порушення закону "Про протидію екстремістської діяльності" поширювала серед відвідувачів книги українського громадського діяча Дмитра Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами та забороненими до використання.

Також повідомляється, що напередодні у бібліотеці пройшли обшуки.

"У рамках розслідування кримінальної справи у зазначеному закладі, розташованому по вулиці Трифоновській в місті Москва, слідчими Головного слідчого управління спільно з оперативними службами проведено обшук, в ході якого вилучено друкована продукція, що містить заклики до антиросійської пропаганди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Слідчого комітету, в даний час слідчі підготували до суду клопотання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Розслідування триває.

Як повідомлялося, директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну затримали в Москві.

У свою чергу, МЗС України висловив протест у зв'язку з обшуками в Бібліотеці української літератури в Москві.