ua en ru

Скорик і Льовочкіна зустрілися з Томасом Майер-Хартінгом

Скорик і Льовочкіна зустрілися з Томасом Майер-Хартінгом Фото: Верховна Рада

Народні депутати від "Опозиційного блоку" Микола Скорик та Юлія Льовочкіна зустрілися з директором департаменту Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішніх дій Томасом Майер-Хартінгом в п'ятницю, 7 жовтня. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Говорячи про порушення прав опозиції, ми підняли питання про справу Миколи Скорика. Абсолютно очевидно, що це політичні переслідування і політичні репресії", - зазначила Льовочкіна.

Відповідаючи на питання журналістів, Скорик підкреслив: "Те, що відбувається зараз, політичні переслідування мене і моїх колег – це яскраве продовження політики влади, яка спрямована на те, щоб закрити рот опозиції, тим людям, які говорять правду про події в країні".

"На зустрічі з Томасом Майер-Хартінгом ми розповіли про те, якого тиску сьогодні піддаються опозиційні політики, а також політичні опоненти влади. Ми також сподіваємося, що завдяки отриманій від нас інформації, наші європейські колеги будуть краще розуміти, в яких умовах сьогодні знаходиться опозиція в Україні", - підкреслив політик.

Льовочкіна також заявила про те, що європейські партнери "з подивом дізналися про те, що опозиція в Україні позбавлена права на здійснення парламентської діяльності". Зокрема, очолювати Комітети у Верховній Раді, права бути представленою в президії парламенту.