ua en ru

Андрій Панін загинув у своїй квартирі (фото, відео)

У Москві у віці 50 років помер відомий російський актор Андрій Панін. Він виявлений мертвим у своїй квартирі, повідомили у ГУВС по м. Москві.

У Москві у віці 50 років помер відомий російський актор Андрій Панін. Він виявлений мертвим у своїй квартирі, повідомили у ГУВС по м. Москві.

У поліції заявили, що у момент їх прибуття Панін лежав на підлозі і не подавав ознак життя. За версією слідчих, актор "впав і ударився головою". Точна причина смерті буде встановлена фахівцями.

Як повідомили в управлінні взаємодії зі ЗМІ Слідчого комітету, по обставинах смерті Паніна органами ГСУ СК по Москві проводиться дослідча перевірка. Слідчі встановлюють обставини і причини смерті актора. За результатами перевірки буде ухвалено процесуальне рішення.

Фотогалерею дивіться ТУТ

"Близькі Андрія Володимировича затурбувалися через те, що він довгий час не відповідає на дзвінки. Після цього поїхали до нього додому, але квартира виявилася замкнута", - повідомили в поліції.

Читайте також: Валерій Золотухін опинився в реанімації (відео)

Андрій Панін народився 28 травня 1962 року в Новосибірську, виріс у Кемерово. Там він закінчив режисерський факультет Інституту культури. Якийсь час актор пропрацював в Мінусинському театрі. У 1991 році він закінчив Школу-студію МХАТ (майстерня Александра Калягіна) і став актором МХАТ імені А.П. Чехова.

Серед його сценічних робіт - "Три сестри" (Солоний), "Скупий лицар", "Одруження", спектакль театру-студії Табакова "Смертельний номер", антрепризна постановка "Зима" по Євгенію Гришковцю, гучні "Академія сміху" і "Троє на гойдалках" в театрі імені О.С. Пушкіна.

Одну з перших ролей в кіно Андрій Панін зіграв у фільмі "По прямій". Але популярність актор придбав завдяки картинам "Мама, не горюй" Максима Пежемського, "Мама" Дениса Євстигнєєва, телесеріалам "Каменська" і "Межа. Тайговий роман". У 2000 році Андрій Панін зіграв у фільмах "Весілля" Павла Лунгіна і "Жінок кривдити не рекомендується" Валерія Ахадова, а також в бойовику Олександра Атанесяна "24 години". Популярності Андрія Паніна сприяв також успіх серіалу "Бригада". Також знімався в таких фільмах як "Шик", "Вершник на ім'я смерті", "Навіть не думай-2: Тінь незалежності", "Водій для Віри", "Бій з тінню", "Ванічка", "Піжмурки", "Мама, не горюй-2", "Сволота".

За фільм "Весілля" Павла Лунгіна отримав приз за кращу чоловічу роль другого плану на фестивалі "Золотий овен".

У 1999 р. Панін отримав звання заслуженого на артиста Росії.

У 2005 році був запрошений до жюрі Вищої ліги КВК.

У 2006 році випустив експериментальну акторську майстерню у Всеросійському державному інституті кінематографії імені С. А. Герасимова.

Андрій Панін - батько трьох дітей. Від першого шлюбу у нього доросла дочка Надія, від другого шлюбу з Наталією Рогожкіною - сини Олександр і Петро.