ua en ru

Skoda планує побудувати в Україні автомобільний завод

Skoda планує побудувати в Україні автомобільний завод Фото: глава правління Skoda Auto Бернхард Майєр

Гройсман обіцяє виконати все необхідне для повноцінної реалізації проекту Skoda

Керівництво чеської компанії Skoda Auto планує побудувати в Україні автомобільний завод. Про це йдеться в повідомленні Кабміну за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з головою правління Skoda Auto Бернхардом Майєром.

Повідомляється, що керівництво Skoda Auto розглядає Україну як один з майданчиків для розгортання нових виробничих потужностей.

"Україна зацікавлена в тому, щоб підтримувати наше співробітництво, Skoda давно працює в Україні, і не буду приховувати те, що ми зацікавлені, щоб ваша компанія налагоджувала виробництво в Україні... Ми побачили необхідні речі, які треба зробити, щоб запустити ваш проект в Україні... Я беру на себе зобов'язання виконати все необхідне для повноцінної реалізації проекту", - зазначив Гройсман

Він також зазначив, що уряд може сприяти в облаштуванні території виробництва, введенні преференцій у сфері місцевих податків, у виборі форми організації виробництва та навчанні фахівців.

"Думаю, що в найближчі три місяці ми обговоримо всі деталі і альтернативи з метою розробки позитивного бізнес-кейсу і прийняття правильного рішення", - зазначив Майєр.

Відзначимо, в Україні Skoda Auto у співпраці з локальним партнером компанією "Єврокар" виробляє широку лінійку автомобілів свого бренду з 2002 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південнокорейська компанія планує почати спільне з Україною виробництво електромобілів.