ua en ru

СКМ завершила угоду з купівлі оператора вантажних вагонів "Лемтранс"

Група "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова збільшила свою частку в статутному капіталі найбільшого в Україні приватного залізничного оператора ТОВ "Лемтранс" (Донецьк) до 100%. Про це повідомляє прес-служба СКМ.

"Лемтранс" дозволить стабільно забезпечувати групу, як найбільшого вантажовідправника, рухомим складом. Разом з тим, ми бачимо "Лемтранс" як самостійний ринковий бізнес, що працює як з українськими, так і іноземними вантажовласниками", - заявив Микола Нестеренко, директор з розвитку нових напрямків бізнесу СКМ.

З 2003 р. група СКМ була міноритарним акціонером "Лемтранса" з часткою в 19,95% статутного капіталу.

Читайте також: СКМ купує частку в "Укртелекомі"

На сьогоднішній день парк компанії "Лемтранс" налічує понад 12 тис. напіввагонів і є найбільшим приватним залізничного перевізником в Україні. Частка компанії на ринку вантажних перевезень становить близько 8,5%, напіввагонів - 14,5%. Обсяг перевезених вантажів за підсумками 2011 р. склав понад 40 млн т.

Компанія СКМ - керуюча компанія фінансово-промислової групи, діяльність якої сконцентрована в гірничо-металургійній, енергетичній, фінансовій сферах бізнесу, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, торгівлі медикаментами, машинобудуванні і транспортному бізнесі. До групи СКМ входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, ПУМБ і "Ренесанс-Капітал", АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, медіа група "Україна" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедіа", ЕСТА Холдинг (нерухомість), "Український Рітейл "(роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), "Український аптечний холдинг", машинобудівний холдинг "Гірські машини", транспортний холдинг "Портінвест" та інші. 100% СКМ володіє підприємець Рінат Ахметов.