ua en ru

СКМ сконцентрувала 50,05% акцій ВАТ "Донецькгірмаш"

Група СКМ завершила операцію з придбання 6,4% акцій ВАТ "Донецькгірмаш", наростивши свій пакет в підприємстві до контрольного - 50,05% (раніше Група СКМ володіла 43,65% акцій підприємства). Про це повідомляє сьогодні прес-служба СКМ.

Окрім ВАТ "Донецькгірмаш", Група СКМ володіє контрольними пакетами шести машинобудівних активів: ВАТ "Донецький енергозавод", ВАТ "Дружковський машинобудівний завод", ВАТ "Свердловський машинобудівний завод", ЗАТ "Горлівський машинобудівник", ТОВ "Укртрансмаш" і ВАТ "Каменський машинобудівний завод" (Росія).
Компанія СКМ - професійний інвестор, який володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.
До Групи СКМ входять компанії "Метінвест холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", "ТРК Україна", "ЕСТА Холдінг", "Український Рітейл" та інші.
100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.
ВАТ "Донецькгірмаш" - велике машинобудівне підприємство-виготівник вугільного і гірничорудного устаткування. Випускає складне гірничо-шахтне устаткування з дрібносерійним та індивідуальним характером виробництва, а також індивідуальні машини і вузли для металургійного виробництва, теплоенергетики та інших галузей промисловості.