ua en ru

СКМ планує в 2011 р. завершити оформлення входження ММК ім. Ілліча в "Метінвест"

Фінансово-промислова група "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) планує в 2011 р. завершити юридичне оформлення входження ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (ММК ім. Ілліча) в "Метінвест". Про це на прес-конференції в Донецьку заявив генеральний директор СКМ Олег Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Дуже складні юридичні схеми в цьому процесі, вони опрацьовуються і, я думаю, протягом наступного року ми цей процес завершимо", - заявив О.Попов.
При цьому він припустив, що в ПрАТ "Ілліч Сталь" будуть внесені активи Інгулецького ГЗК, ВАТ "Краснодонвугілля", ВАТ "Авдіївський КХЗ" та ВАТ "Харцизький трубний завод".
Також за прогнозами директора з розвитку гірничо-металургійного напрямку бізнесу СКМ Аміра Айсаутова, в 2011 р. планується збільшення з виробництва сталі у зв'язку з об'єднанням ММК ім. Ілліча. "Напевно, на наступний рік після об'єднання з комбінатом Ілліча ми побачимо виробничі показники, які більше ніж на 20% перевищують 2009 р. Тобто це 15-16 млн т сталі", - зазначив він.
Крім того, за словами А.Айсаутова, протягом 10 років "Метінвест" планує освоїти близько 6 млрд дол. інвестицій у програму органічного розвитку підприємств.
Нагадаємо, 17 листопада "Метінвест" завершив операцію з придбання прав власності на контрольні пакети акцій і став контролюючим акціонером ПрАТ "Ілліч Сталь" та ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча".