ua en ru

СКМ може продати 45% оператора "life:)"

Структури "Альфа-Груп" ведуть переговори з "Систем Кепітал Менеджмент" про покупку 45% компанії "Астеліт" і "ММДС-Україна". Про це пише видання "Комерсант-Україна", посилаючись на свої джерела.
"Ми завжди готові розглянути цікаві пропозиції, але ніяких домовленостей у нас зараз ні з ким немає, а потенційні операції ми не коментуємо", - зазначила прес-секретар СКМ Ганна Терехова.
Віце-президент Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-Груп" Євген Думалкін заявив, що вони не ведуть переговори про купівлю активів СКМ.
У турецькому операторові Turkcell (володіє ще 55% "Астеліта") на запит видання вчора не відповіли. Відзначимо, "Альфа-Груп" вже володіє 13,22% в самому Turkcell, тому побічно їй належить близько 7% "Астеліту".
"Вартість 100%" Астеліту "може бути в 2-2,5 рази більше, ніж ціна" Українських радіосистем "при об'єднанні з" Київстаром "плюс невелика премія", - вважає менеджер одного з операторів "великої трійки". Раніше глава VimpelCom Олександр Ізосімов говорив, що "Українські радіосистеми" можна продати за 500-600 млн дол. Таким чином, пакет СКМ в "Астеліті" може коштувати 450-670 млн дол.
"Астеліт" - третій за величиною стільниковий оператор в Україні, працює під ТМ "life:)".
"ММДС-Україна" і його дочірня компанія "Кейбл ТФ Фінанси" - єдині в Україну компанії, що мають національну ліцензію на частотний діапазон 2,5-2,7 ГГц, що співпадає з європейським діапазоном, відведеним під зв'язок четвертого покоління в стандарті LTE.
Зазначимо, Altimo володіє 31,4% VimpelCom Ltd, якій належить 100% оператора "Київстар".