ua en ru

СКМ домовився про придбання 92,79% "Укртелекому" в австрійської EPIC (доповнення)

СКМ домовився про придбання 92,79% "Укртелекому" в австрійської EPIC. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі СКМ.

Згідно з повідомленням, СКМ і EPIC підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать корпоративні права ТОВ "ЕСУ". У свою чергу, "ЕСУ" володіє 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком". Відповідно, СКМ отримає контроль над 92,79% акцій "Укртелекому", після отримання всіх необхідних дозволів, у тому числі від антимонопольних органів. Інші деталі угоди згідно з умовами договору не розкриваються.

"Для EPIC рушійними факторами при укладанні угоди були можливості проведення масштабної реструктуризації та комерційні міркування. Ми прийшли до висновку, що SCM є логічним покупцем, і вирішили продати наш пакет акцій " Укртелекому", - повідомив керуючий партнер EPIC Пітер Гольдшайдер. - Ця угода є вигідною для всіх сторін".

СКМ уже є інвестором телекомунікаційного ринку України, володіючи оператором фіксованого зв'язку - телекомунікаційною групою Vega, а також міноритарним пакетом компанії "Астеліт", оператора мобільного зв'язку life:).

"Укртелеком" - найбільший в Україні гравець фіксованого зв'язку, а також оператор мобільної мережі 3G. Чистий прибуток "Укртелекому" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2012 р. склала 366,2 млн грн.

Нагадаємо, в березні 2011 р. ФДМУ і ESU підписали договір купівлі-продажу 92,7% акцій ПАТ "Укртелеком" за ціною 10 млрд 575,1 млн грн. Ця приватизаційна угода стала найдорожчою в тому році.

Читайте також: Чистий прибуток "Укртелекому" за I кв. зріс до 16 млн грн