ua en ru

На складах під Вінницею зберігається орієнтовно 83 тис. тон боєприпасів

На складах під Вінницею зберігається орієнтовно 83 тис. тон боєприпасів Фото: пожежники під Калинівкою (dsns.gov.ua)

Наразі на території військового складу відбувається детонація боєприпасів

На складах під Вінницею зберігається орієнтовно 83 тис. тон боєприпасів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Вінницької обласної державної адміністрації.

"За даними Міноборони на складах зберігається орієнтовно 83 тис. тон боєприпасів; населення військового містечка - 1 тис. 100 чол.; загальна площа території - 586 га", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі на території військового складу відбувається детонація боєприпасів інтенсивністю 3 вибухи за хвилину, інтенсивність знижується.

"Основне завдання локалізація осередків пожежі та недопущення подальшого поширення вогню. Авіація ДСНС та наземні підрозділи знаходяться в стані готовності до практичного застосування", - йдеться у повідомленні.

Крім того, здійснюється постійний моніторинг та контроль ситуації членами оперативного штабу під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія.

Нагадаємо, раніше місцеве видання 0432.ua повідомляло, що на арсеналі зберігається 188 тис. тонн боєприпасів (10 тис. умовних вагонів) на площі 60 гектарів.