ua en ru

Скібіцький назвав кількість загиблих в АТО співробітників військової розвідки

Скібіцький назвав кількість загиблих в АТО співробітників військової розвідки Фото: Вадим Скібіцький (uacrisis.org)

У Росії намагаються блокувати інформацію про загиблих на Донбасі військових РФ, сказав Скібіцький

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули близько 200 співробітників української військової розвідки. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю радіо "Армія FM".

"У цей час необхідно пам'ятати про тих співробітників, які загинули в АТО. Наразі військова розвідка втратила близько 200 осіб. Розвідники виконують дуже важливі завдання. Але перемога без ризику неможлива. Особливо з таким ворогом", - сказав Скібіцький.

Представник розвідки додав, що в Росії намагаються блокувати інформацію про загиблих на Донбасі військових РФ.

"Жодного такого брифінгу в сегменті інтернет на території Росії ви не прочитаєте і не побачите, там все заблоковано. Те, що ми доводили нашому суспільству і намагалися довести до російській аудиторії, включаючи оті жертви, які вони мали. Поранені, вбиті російські військовослужбовці кадрові, які загинули на нашій території і яких вивозять як "груз 200". Цієї інформації, на жаль, з російської сторони не має. Ми працювали по різним джерелам, щоб це довести", - заявив Скібіцький.

Він також прокоментував убивство в червні 2017 року співробітника ГУР Міноборони України, полковника Максима Шаповала.

"Ми вважаємо, що це підступне, демонстративне вбивство, виклик. Максим - це командир одного з наших підрозділів. Це молодий за віком полковник, але з великим досвідом. Він побував на усіх ключових подіях 2014 року, в тому числі і у Донецькому аеропорті. Саме цей виклик зі сторони РФ спрямований на те, аби залякати військових розвідників", - додав Скібіцький.

Нагадаємо, напочатку вересня голова Служби безпеки України заявив, що 17 серпня в Харкові співробітники спецслужби затримали велику резидентуру російської розвідки.