ua en ru

Скандал в ГПУ: Порошенко зайняв сторону Сакварелідзе, - нардеп

Скандал в ГПУ: Порошенко зайняв сторону Сакварелідзе, - нардеп Фото: Давид Сакварелідзе

Своєю позицією Порошенко поставив крапку в інциденті

Президент України Петро Порошенко став на бік слідчих і Давида Сакварелідзе, щодо якого відкрили кримінальне провадження через операцію із затримання корупціонерів в прокуратурі. Про це написав народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм у своєму Facebook.

"У продовження попереднього поста. Володимир Гузир дійсно давав доручення про відкриття кримінального провадження за фактом "захоплення державних установ". Більш того, ще з ранку слідчих, які вели кримінальну справу стосовно затриманих Корнійця і Шапакіна, викликали на особисті розмови і погрожували звільненням. Наскільки я розумію, коли ця інформація стала просочуватися, у справу втрутився президент, викликавши до себе спочатку Володимира Гузиря і Василя Грицака, а потім і Давида Сакварелідзе. Зрештою Петро Порошенко став на бік слідчих і Давида Сакварелідзе, тим самим поставивши крапку в інциденті", - написав Найєм.

В продолжение предыдущего поста. Владимир Гузырь действительно давал поручение об открытии уголовного производства по ф...

Posted by Mustafa Nayyem on 6 Июль 2015 г.

Також нардеп заявляє, що на даний момент не відомо, що станеться з відкритою кримінальною виробництвом й чи було воно зареєстровано в реєстрі.

"За словами мого джерела, формально Володимир Гузир посилався на те, що у Альфи, яка виламувала двері в кабінеті у заступника глави слідчого управління ГПУ на руках не було рішення суду про обшук в приміщеннях прокуратури. З чого випливає один простий висновок: перший заступник Генерального прокурора Володимир Гузир не знав про підготовку операції щодо двох високопоставлених співробітників прокуратури. Враховуючи, що Генпрокурор перебуває у відпустці цей факт як мінімум викликає подив", - повідомив Найем.

Крім того, Найєм заявив, що слідчі і Сакварелідзе не вважали за потрібне повідомити керівництво відомства про цю операцію. Найєм назвав і причину цього: "І в цілому це зрозуміло, враховуючи, що Олександр Корнієць - близький товариш і Володимира Гузиря, і Віктора Шокіна. А інший затриманий, Володимир Шапакін був призначений вже після відставки Яреми, у квітні 2015 року та теж вважається людиною Шокіна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стосовно заступника генерального прокурора України Давида Сакварелідзе відкрили кримінальне провадження через операцію із затримання корупціонерів в прокуратурі.

Разом з тим, заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявляв, що затриманим прокурорам-корупціонерам загрожує до 12 років в'язниці.