ua en ru

Cambridge Analytica оголосила про банкрутство, - BuzzFeed

Cambridge Analytica оголосила про банкрутство, - BuzzFeed Колаж РБК-Україна

Пов'язана з витоком даних з Facebook компанія Cambridge Analytica закривається

Cambridge Analytica в четвер, 17 травня, подала заяву до суду в Манхеттені відповідно до розділу 7 Кодексу США про банкрутство. Також, заяву в суд про банкрутство представив американський філія головної компанії SCL Group, в яку входить SCL Elections (власник CA). Про це повідомляє видання BuzzFeed.

За інформацією видання, в документах розкриваються деякі цифри, так, наприклад, стало відомо, що активи Cambridge Analytica складають від 101 до 500 тис. Доларів, а боргові зобов'язання - від 1 млн до 10 млн доларів.

Раніше було відомо, що підприємство планує припинити свою діяльність в Великобританії і США через різке зниження попиту на їхні послуги і скорочення прибутку.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями в зв'язку зі скандалом. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин.

Також повідомлялося, що консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка виявилася в центрі скандалу через використання даних користувачів Facebook, закривається. Зокрема, компанію звинуватили в неналежному використанні даних 87 мільйонів користувачів Facebook в ході передвиборчих кампаній в різних країнах світу, зокрема, в США.