ua en ru

У СК РФ заявили, що справа Савченко супроводжувалася і закінчилася її "шоу"

У СК РФ заявили, що справа Савченко супроводжувалася і закінчилася її "шоу" Фото: Володимир Маркін вважає, що розслідування пройшло кваліфіковано

Суд не всі аргументи слідства прийняв

Представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що розслідування у справі української льотчиці Надії Савченко, яку засудили в Росії до 22 років колонії, пройшло кваліфіковано, але воно супроводжувалося "шоу" з боку засудженої. Про це він сказав на телеканалі "Росія 1".

"Суд не всі аргументи прийняв слідства. Там були аргументи, в тому числі почеркознавча експертиза. Слідство доводило, що записна книжка, яка була знайдена при Савченко - це почерк Савченко... Цей процес треба було показувати публічно - нам приховувати нічого, у нас аргументи були залізобетонні, і так само публічно показати, як поводилася Савченко", - зазначив Маркін.

Він вважає, що "саме по собі розслідування пройшло кваліфіковано".

"Інша справа, як воно супроводжувалося, яким шоу... І таким же шоу воно закінчилося. Я маю на увазі поведінку на самому процесі і Савченко, і представників України та адвоката", - підкреслив Маркін.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (РФ) визнав Савченко винною у вбивстві російських журналістів і засудив до 22 років колонії.