ua en ru

СК РФ розглядає три версії у справі про катастрофу літака в Ростові-на-Дону

СК РФ розглядає три версії у справі про катастрофу літака в Ростові-на-Дону Фото: у слідства з аварії Boeing 737 в Ростовській області є 3 версії

Одна з можливих причин падіння - технічна несправність

Причиною катастрофи літака, що розбився під Ростовом-на-Дону, могла стати технічна несправність, оскільки між двома спробами посадити Boeing 737 минуло дві години. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах РФ, передає РБК.

Зі слів джерела, пілоти намагалися посадити судно о 1:35 мск, однак чомусь не змогли цього зробити.

"Після цього літак дві години кружляв над містом, випрацьовуючи паливо, і близько 3:30 мск спробував здійснити посадку. Це закінчилося катастрофою", - розповів співрозмовник.

Він уточнив, що у зв'язку з цим як ще одна версія трагедії розглядається технічна несправність.

Раніше Мінтранс РФ назвав дві версії аварії: погана погода і помилка пілотів.

За попередніми даними, авіакатастрофа сталася о 3:43 мск. Зі слів губернатора Ростовської області Василя Голубєва, лайнер впав, не долетівши до злітно-посадкової смуги 250-300 метрів.

Джерело "РИА Новости" розповіло, що при зниженні літак зачепив хвостом землю.

Для розслідування авіакатастрофи створена посилена слідчо-криміналістична група, в яку увійшли щонайменше 50 досвідчених співробітників Слідчого комітету Росії.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб).

Нагадаємо, в результаті аварії при посадці в аеропорту Ростова-на-Дону пасажирського літака Boeing-737-800 загинула 61 людина - 55 пасажирів і 6 членів екіпажу.